935195339-722300111 hola@lombeliqo.es
Ir al texto en castellano

Hola a tothom!

Som la Marta i la Sara, dues germanes que al llarg de la nostra vida hem compartit interessos professionals i molts bons moments a nivell personal. Tot i treballar per separat fins ara, sempre hem tingut la intenció de poder treballar juntes algun dia, i ara és el moment. L’Ombeliqo ens ha donat l’oportunitat de poder compartir i complementar les nostres experiències, coneixements i aspiracions.

El nostre objectiu, continua sent el del projecte inicial: acompanyar a les famílies en la maternitat i la criança. La nostra manera de fer i la que demanarem a tots aquells professionals que col·laborin amb nosaltres, passa per treballar des del respecte, el no judici i la confiança. Volem que les famílies se sentin còmodes i no qüestionades, recolzades i no pressionades, acompanyades i no jutjades. El que volem, és oferir amb cadascun dels serveis i activitats, suport i eines per cobrir les necessitats de la dona en el seu procés d’embaràs i postpart; dels nadons i nens/es en el seu procés de creixement i canvi; i de la parella en el meravellós procés de formar una família. 

Us donem doncs la benvinguda a tots/es! mares, pares, nens i nenes, i a les famílies i cuidadors en general.

Marta i Sara

22 de juliol de 2015

> CURRICULUM 

Marta Navarro

Llicenciada en Psicologia

Màster en Psicogerontologia

Postgrau en Psicoteràpia

Postgrau en Direcció i gestió de centres

Formada en ACP i DCM

Mare i autodidacta en diferents aspectes de la maternitat i la criança 

*****

Si m’haguessin dit fa uns anys que avui estaria engrescada amb ma germana en un projecte relacionat amb la maternitat i la criança, no m’ho hagués cregut. Sóc Psicòloga i Psicoterapeuta, però la meva especialitat ha estat sempre la Psicogerontologia. He dedicat gran part de la meva vida laboral i d’estudiant a formar-me, aprofundir i millorar en aquest àmbit. Però la vida dóna girs inesperats… De sobte un bon dia decideixes ser mare i tot evoluciona. M’havien dit que la maternitat et canvia moltíssim, en tots els aspectes, incloent el professional, però pensava que no seria el meu cas… Jo canviar de feina? Impossible! Però sí.

Sempre he pensat que la criança respectuosa era la millor manera de criar i educar als fills, però no és fins que em quedo embarassada, que el pensament agafa força. Ja l’embaràs marca un abans i un després, el fet de voler parir a casa et fa trobar persones i professionals que recolzen i encaixen amb les teves idees. Després un cop tens el nen, t’envoltes de mares i dones que pensen i senten com tu. Tot plegat et fa replantejar el teu projecte de vida, que al cap i a la fi inclou les teves inquietuds professionals. Inquietuds que van de la mà de les de la teva germana i de cop, un bon dia es troben de cara amb l’anunci del traspàs de l’Ombeliqo.

Ser mare ha donat sentit a paraules de les que creia conèixer el significat. Ara sí. Emoció, por, dubtes, tendresa, dolor, inseguretat, soledat, suport… Ser mare és un aprenentatge continu; aprens que no hi ha horaris, aprens que encara queden forces quan creies que ja no podies més, aprens que una sola mirada compensa tot un dia d’esgotament, aprens que ara sí ESTIMES, aprens tantíssimes coses… Però no ens enganyem! ser mare és molt difícil i aquests mesos he descobert que en la companyia adequada i amb el suport necessari tot esdevé més fàcil. Tant de bo a l’Ombeliqo us puguem oferir aquest suport i acompayar-vos en aquesta meravellosa etapa de les vostres vides. 

*****

Sara Navarro

Diplomada en Educació Social

Formació en curs bàsic Instructora de portanadons

Formació “Curs introducció a la educació viva”

Postgrau en Detecció i intervenció en la violència familiar

Formada en Risoteràpia i desenvolupament humà

Formada en Intervenció en l’abús sexual a menors

Monitora de Lleure

*****

Arribo a aquest punt com arriben normalment les coses bones, per casualitat i per un cúmul de meravelloses circumstàncies. Fa gairebé 10 anys que treballo com Educadora Social. Les meves primeres passes em porten al món de la infància, al treball amb nens/es de 3 a 12 anys i joves fins als 18 anys en diversos espais. Al llarg d’aquesta etapa aprenc a fomentar  el joc i l’acompanyament com a eina de treball.

Tot i omplir una part important de les meves aspiracions professionals, comparteixo aquests interessos amb el món de la gent gran. Els últims anys de feina m’hi dedico a aquest àmbit, al interessant món de l’estimulació cognitiva. La idea de tornar a treballar amb nens/es  i endinsar-me en el món dels nadons, sempre m’ha seguit rondant pel cap. Però no és fins finalitzada la meva antiga feina que la idea acaba de prendre forma. L’Ombeliqo és fa present en el moment adequat.

La principal motivació de la meva germana va passar a ser també la meva. L’Alàric arriba a les nostres vides donant-nos una energia nova i fins ara desconeguda. De sobte, les paraules criança respectuosa prenen tot el sentit. Vius de prop l’amor incondicional d’una mare al seu fill, com aquesta s’adequa als canvis constants i a les demandes d’afecte. Veus clar que aquest ha de ser l’amor que mogui el món i que tothom ha de gaudir de l’oportunitat de viure-ho i/o compartir-ho. Per aquest motiu estem aquí, per acompanyar-vos en aquest meravellós procés, disposades a fer d’aquest “modus” de vida la nostra feina.

*****