935195339-722300111 hola@lombeliqo.es

Professionals que ens acompanyen

Carla Coppa (Psicòloga i Musicoterapeuta) *Cursos de Música en Família i Atenció Psicològica Individual*

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Buenos Aires. Connectada des de petita profundament amb la música. Vaig saber de la meva vocació de psicoterapeuta des de molt jove. Formada paral·lelament en música, vaig integrar les meves dues passions (psicologia i música) estudiant el màster en Musicoteràpia a la Universitat de Barcelona. Vaig continuar actualitzant-me a través d’investigació i altres formacions en el camp de la musicoteràpia aplicada a l’estimulació primerenca, l’educació musical i la psicologia humanista; camí pel qual continuo enriquint-me.

El meu enfocament personal i professional és humanista i de respecte cap als ritmes de desenvolupament de cada nen, ajudant al nen a integrar (a través de les diferents experiències lúdic-musicals) passos en el seu camí personal potenciant el seu desenvolupament evolutiu. Per això, la música és una eina fonamental per connectar amb els nens, efectiva per formar vincle amb ells immediatament a través del joc sonor-musical, i pels beneficis que té per a l’estimulació en el seu desenvolupament psicomotriu.

Espe Jaume (Educadora Infantil, Educadora Social i Formada en Educació Emocional) *Responsable de l’Escoleta de l’Ombeliqo i Docent del curs Filosofia per a Infants*

M’emociona educar i aquesta passió em va portar a formar-me com Educadora Infantil i Educadora Social. He treballat amb infants i adolescents de 0 a 18 anys des del 1995. Durant la meva trajectòria he observat que un pilar fonamental en l’educació dels infants són les seves emocions, el que m’ha portat a aprofundir en aquest tema i a realitzar un Postgrau d’educació emocional. També he estat creadora d’un programa d’educació emocional en una entitat socioeducativa a Barcelona.

Actualment, a la mateixa entitat, he iniciat l’aplicació d’un programa de filosofia visual per a infants per potenciar el seu pensament crític. En el meu temps lliure desenvolupo la meva vessant creativa elaborant roba i complements per a nens i nenes. Per acabar voldria compartir una frase que m’agrada molt i penso que defineix la meva manera de treballar: “Educar és facilitar les condicions perquè els nens i nenes puguin ser el que ja són”.

Helena González (Assessora de lactància materna, Doula i Psicòloga) *Conductora del grup de suport a l’alletament matern*

Sóc Psicòloga, actualment especialitzant-me en Psicologia perinatal a la Universitat Rovira i Virgili. Mare d’un nen meravellós des del 2012 amb el que vàrem gaudir d’una lactància de llarga durada, que va començar amb dificultats. Des de la meva maternitat vaig ser conscient que la meva vocació com a Psicòloga havia de complementar-se d’alguna manera per poder acompanyar a les dones en el seu cicle vital de la maternitat. Així va ser com em vaig formar com a Doula i ara com a Psicòloga perinatal.

Crec en el poder de la dona per concebre, gestar, parir, alletar i criar als nostres fills/es en comunitat i amb absolut respecte per uns i altres. Un bon recolzament en el moment del post part, pot ser clau pel benestar emocional de mare i bebè. Cada dia intento posar el meu grà de sorra perquè cada mare que desitgi alletar al seu bebè, ho aconsegueixi i ho faci de manera feliç. Fent de l’alimentació dels nostre fills/es moments únics de vincle, amor i aliment per cos i ànima.

Mónica Blanco Amezcua (Ballarina)   *Professora de Dansa Lúdica i Dansa Lúdica en Família*

Ballarina. Formada en Dansa Clàssica Espanyola a l’escola de dansa Isamoren (seu del petit ballet de Barcelona). En un moment de la meva vida decideixo fer un voluntariat, i acostar la dansa a nens/es en risc d’exclusió social al Centre Obert Eixample. D’aquesta enriquidora experiència va sorgint un mètode, una forma diferent de fer dansa, com és la “dansaludica” centrada en l’espontaneïtat, el joc i la persona com a única i irrepetible.

Tota aquesta experiència vocacional em porta a ampliar la meva formació en música i moviment a “El Musical”, Conservatori de Música de Bellaterra, estudiant música per a l’educació especial y pedagogia en Rítmica Jaques-Dalcroze (rítmica, música i moviment). Actualment he centrat la meva formació en la musicoteràpia i des d’aquesta matèria superviso la meva feina i com no… ¡segueixo ballant!

Naiara Celades Sautu (Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport) *Instructora de MAMIfit*

Sóc Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, adscrit a la Universitat de Barcelona. Sóc a més instructora del Mètode Hipopressiu i de Pilates. Fa més de 4 anys que treballo amb activitat física per a la dona, i especialment en el període de pre part i post part, ja que crec que és summament important el treball físic i corporal (a part de l’emocional) en aquest moment tant important de les nostres vides.

Tenir un fill és el regal més gran d’aquesta vida, però hem de continuar cuidant-nos! Sóc mare d’un preciós nen nascut al març de 2015. En la meva pròpia pell he viscut la importància de treballar l’estat de forma durant l’embaràs, per poder afrontar la marató del part i viure’l el més intensament possible. I per suposat, un cop donat a llum, cuidar el nostre cos per sentir-nos bé amb nosaltres mateixes, lluitar contra la possible depressió post part i recuperar el nostre estat de forma.

Col·laboradors puntuals

 

Elena Platillero Esquinas (Llicenciada en Filosofia, Maquilladora i Doula) *Holistic Bellypainting i Doula*

Dona, mare i cercadora incansable. La vida em va concedir el desig de ser mare jove del Dante (7 anys) i més tard d’en Teo (3 anys), i inconscientment vaig anar resseguint el meu instint durant l’embaràs, el part i la criança; però vaig sentir la necessitat d’aprofundir i obtenir més coneixements sobre allò que tant em feia vibrar.

Formada com a Doula d’embaràs, part i post part durant el curs 2014-2015 a Marenostrum CSF, vaig completar també els meus coneixements com a Acompanyant al Dol i la Mort. Maquilladora de professió (més de 12 anys) i Filòsofa de cor (estudis a la UB), utilitzo els meus recursos oferint el bellypainting com a eina de connexió amb la nostra feminitat, pintant i celebrant la vida, però també entenent i acompanyant el dol per una cesària i la pèrdua gestacional.

Tànit Navarro (Cantant i terapeuta de so)

Creadora del Mètode Voz Esencial i MamaCanta. Porto més de 10 anys en el món de la música i el teatre actuant en diverses companyies per Espanya, Portugal, Alemanya, Brasil i Xile. Formada com actriu i cantant en prestigioses escoles de Barcelona, i com a terapeuta de so a l’Asociación Internacional de Terapia de Sonido. Imparteixo classes de veu per tot Europa amb el mètode Voz Esencial. He format part del grup Mama Landa Mundé amb Rosa Zaragoza.

Al projecte MamaCanta treballo la veu amb dones embarassades, mares amb bebès i nens. El meu últim treball discogràfic és Nueve Lunas dedicat a l’embaràs i la maternitat. Mare d’un nen de 5 anys, la maternitat em va obrir una nova manera d’entendre la vida i de treballar amb la veu. El propòsit de la meva feina és acompanyar a les mares a la connexió amb la seva saviesa profunda mitjançant la creativitat i el cant.