935195339-722300111 hola@lombeliqo.es

GRUP DE MOVIMENT LLIURE, JOC I CRIANÇA

Proposta de Romina Perez Toldi de tetaaporter.com

L’Espai de Moviment Lliure, Joc i Criança és un espai compartit i permanent, pensat per a l’enriquiment d’infants i adults amb trobades un cop per setmana.

Per als adults oferim un temps i un espai on poder compartir el dia a dia de la criança i on desenvolupar sense judicis i amb naturalitat aquells recursos i experiències que puguin enriquir tant els processos personals de la maternitat i la paternitat com la relació amb els nostres fills i filles i la vida en família.

Compartirem converses, experiències i diferents continguts que ens puguin enriquir el propi camí de la criança, entenent que és un procés propi de cadascú, al que podem donar suport però no jutjar.

Per als infants oferim un temps i un espai pensat i dissenyat amb materials diversos i mobiliari de base Pikler-Loczy (com les rampes i calaix de gateig o el triangle amb rampa), que convidi als infants a desplegar les seves potències cognitives, motrius i psicosocials a través del moviment, el joc, l’experimentació i la comunicació.

Oferim un espai i un temps per al desenvolupament de les seves competències, en un marc de confiança i seguretat on puguin sentir-se competents, escoltats, valorats i respectats.

  • Aquests dos temps (el temps centrat en l’adult i el temps centrat en l’infant) es combinaran per a nodrir-se i enriquir-se l’un del l’altre. Perquè entenem que el treball que hem de realitzar, per a ser significatiu i estendre’s cap a el futur, ha de comprendre aquestes dues parts i les dues com a sinergia.
  • En definitiva, hem dissenyat un temps i un espai on els adults puguin compartir els ets i uts de la criança alhora que aprenem i compartim recursos per acompanyar als nostres infants (des de la pràctica, la reflexió i la conversa) en un entorn on l’infant pugui mostrar-se com un ésser competent, comunicatiu i amb iniciatives pròpies, alhora que l’adult també treballa sobre les seves competències donant valor a la relació que anem generant, amb naturalitat i confiança.

 

Les bases pedagògiques:

Gran part del coneixement en el què ens basem és de base pikleriana. De forma relaxada i transversal abordarem en cada sessió els diferents aspectes del desenvolupament en la primera infància, tant la qüestió del Moviment Lliure (desenvolupament motor autònom) com la qüestió de l’Autonomia, el Joc Lliure i espontani, passant per tots els moments de Cura Quotidiana (higiene, menjar i son), la forma de relacionar-nos, comunicar-nos i establir vincles i diàlegs de forma eficaç així com la qüestió dels Conflictes, la gestió d’Emocions i Sentiments, els Límits, l’Autoritat i el paper de l’adult en l’acompanyament.

Alhora integrem aquests coneixements de base pikleriana en una criança en el marc de la llar i la família, des de la comprensió de les necessitats pròpies de cada família com la seva idiosincràsia, que difereix de les necessitats donades a la institució. Per això abordarem també, amb la mateixa cura, aspectes com la lactància materna i artificial, l’aferrament primari al cos de la mare o el porteig ergonòmic, la son i altres aspectes propis de la vida en família i les relacions familiars, sense obviar en cap cas la nostra vivència com a adults i la necessitat de poder equilibrar les demandes dels infants amb les experiències i reformulacions que segurament sacsegen el nostre quotidià i la percepció de nosaltres mateixos i l’entorn.

L’Espai de Moviment Lliure, Joc i Criança vol ser un espai per a l’enriquiment de les potències tant de l’infant com de l’adult en el marc de la família, la vida quotidiana i les relacions que hi establim.

Compartirem diferents recursos en format digital (lectures, vídeos, enllaços) via mail i/o whatsapp.
– Podeu fer una primera sessió de prova sense compromís (prèvia reserva).
– Les Sessions tindran una durada de 2h. De 17h a 19h un cop per setmana.
Preu:
56€ al mes (un infant i un adult), +5€ (adult acompanyant)
Horari:
  1. GRUP 1 (dilluns de 17h a 19h): Per a infants sense grans desplaçaments o desplaçaments pràcticament involuntaris (3 o 4 mesos), fins a que comencen a fer les primeres passes.
  2. Grup 2 (dijous de 17h a 19h): Per a infants que tenen la marxa consolidada o comencen a fer les primeres passes, i fins al 3 anys com a màxim.
 * Per a cada cas farem una valoració individual en funció del moment de desenvolupament de cada infant com de la dinàmica de cada grup.
Totes les sessions estan conduïdes per Romina Perez Toldi, mare i pedagoga especialitzada en acompanyament familiar i processos d’ensenyança i aprenentatge en la primera infància. Autora del blog Teta-à-Porter tetaaporter.com

Grup de moviment lliure, joc i criança

14 + 15 =

En introduir les dades en aquest formulari, accepta haver llegit i estar d’acord amb l’avís legal.