935195339-722300111 hola@lombeliqo.es

Cicle de xerrades:

Acompanyar a l’infant: moviment lliure, comunicació i joc.

Per Romina Perez Toldi de Teta-à-Porter: Pedagoga especialitzada en acompanyament a la criança i processos d’ensenyança-aprenentatge en la primera infància.

Des de la Pedagogia Pikler-Loczy es treballa de forma globalitzada i transversal diferents aspectes del desenvolupament, tant la qüestió del Moviment Lliure i l’activitat autònoma, el Joc Lliure i espontani, passant per tots els moments de cura quotidiana (higiene, menjar i son), la forma de relacionar-nos, comunicar-nos, tocar, anticipar i establir diàlegs de forma eficaç amb el nadons i infants, així com la qüestió dels límits, l’autoritat i el paper de l’adult en l’acompanyament, que ha d’esdevenir conscient i en constant formació, sempre enfocat a que l’infant pugui generar en sí mateix un sentiment de competència dins aquest món (entorn psicosocial i cultural), així com un desenvolupament harmònic de la seva personalitat.

  • El Moviment Lliure i l’Activitat Autònoma en el sí de la família. Què implica el moviment lliure? I l’autonomia què vol dir realment? Es veritat que aprenen a caminar sols, i a seure? Gatejarà? L’haig d’estimular? Com preparo la casa? Com l’acompanyo? I la qüestió del vincle com es gestiona? Faig tard? I tot això per a què?

Data: 16 de novembre del 2017

Preu: 17€ persona / 22€ parella

 

  • La comunicació i la cura quotidiana amb nadons i infants petits: mirar, tocar i anticipar. Com agafem els nadons per a respectar la seva fisiologia i que es sentin segurs? Quines eines tenim a l’abast a per a que el canvi de bolquers, el vestir, el banyar-se o l’alimentació esdevinguin moments de plaer i no de conflicte? I en els moments de conflicte o frustració, com l’acompanyo? Com ens comuniquem amb els infants per a promoure l’autonomia i el seu sentiment de competència? Quins missatges els hi enviem quan els mirem, parlem i toquem?

Data: 15 de febrer del 2018

Preu: 17€ persona / 22€ parella

  • El joc des de el moviment, l’activitat espontània i els materials desestructurats: el paper de l’adult. Què proporciona en el nadó i l’infant petit l’experiència del joc lliure? Mai hem d’ensenyar a jugar als infants? I si em demana que juguem junts? I si no té interès per res? Què son i per a què serveixen el materials desestructurats? I la resta de joguines, no serveixen? Com preparo casa meva? Què m’ofereixen els parcs i el mobiliari urbà? Com vetllem per a la seva seguretat en l’acció? I la qüestió dels límits? Quin és el meu paper en tot plegat?

Data: 17 de maig del 2018

Preu: 17€ persona / 22€ parella

*Preu especial tres tallers: 45€ individual / 60€ parella